Представлений новий Hyundai i20 N: 204 к.с., посилена підвіска і п’ять їздових режимів

Через три тижні після прем’єри хетчбека Hyundai i20 N Line нового покоління південнокорейська марка представила «заряджену» версію i20 N.

Зовні Hyundai i20 N виглядає більш агресивним, ніж i20 N Line. У повноцінного хот-хетча збільшені передні повітрозабірники, радіаторна решітка з логотипом суббренда N, масивний передній спліттер і бічні «спідниці», особливі дверні пороги, новий задній бампер з дифузором, вдосконалені задні ліхтарі, збільшені патрубки вихлопної системи і спойлер на даху. Також i20 N дісталися ексклюзивні 18-дюймові легкосплавні колісні диски з брендованими гальмівними супортами і збільшеними на 40 мм (до 320 мм) передніми гальмівними дисками. У кузовний палітрі сім кольорів, включаючи доступний виключно для N-моделей синій відтінок Performance Blue.

Чорний інтер’єр хот-хетч розбавлений вставками такого ж синього відтінку. Салон укомплектований спортивними сидіннями з вбудованими підголівниками, спортивним рульовим колесом і спеціальним перемикачем коробки передач. Плюс до цього, металеві накладки на педалях і особлива графіка «приборки».

Під капотом у Hyundai i20 N 1.6-літрова «турбочетверка», що видає 204 к.с. і 275 Нм крутного моменту. За заявою виробника новий хот-хетч пропонує краще в класі співвідношення потужності і маси — 171 к.с. на 1 тонну при масі автомобіля приблизно 1200 кг (точна цифра не називається). Динамічні характеристики хот-хетча не оголошені. Більш важкий Kia Ceed з 204-сильним двигуном розганяється до 100 км / год за 7.4 секунди. Ford Fiesta ST для цього потрібно 6.5 секунд.

Варіант коробки один — посилена шестиступінчаста «механіка», але при наявності попиту Hyundai може додати восьмиступінчастою «робот» з двома зчепленнями, як у оновлених i30 N і Veloster N. Хот-хетч отримав механічний диференціал підвищеного тертя, функції лонч-контролю і автоматичної перегазовки , перенастроюючу і посилену підвіску з новими поворотними кулаками, пружинами і амортизаторами. Також в наявності система вибору режимів руху N Grin Control System з п’ятьма настройками — Normal, Eco, Sport, N і N Custom. При перемиканні їздових режимів система автоматично змінює настройки рульового управління, системи стабілізації, двигуна і ряд інших параметрів.